Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Selectie Ajax betaalt kaartjes van de 23 meegereisde supporters

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 augustus 2016, 09.58 uur

Mocht Ajax vanavond het stadion in Rostov 'stil spelen', dan zullen kijkers het volume van hun televisie iets harder moeten zetten om de Ajax-supporters te kunnen horen. Het zijn er namelijk slechts 23, zij zullen alles uit de kast moeten trekken om boven de 15.000 Russen uit te komen.

Dat het niet makkelijk is om op korte termijn een reis naar Rusland te regelen, is bekend. Het is uiteindelijk 23 supporters gelukt om de trip van zo'n 3.000 kilometer rond te krijgen. En dat is ook de Ajax-selectie opgevallen, aanvoerder Davy Klaassen heeft de groep laten weten dat de selectie de toegangskaartjes van de 23 betalen.

Nu waren de kaartjes met 15 euro niet astronomisch duur, het gebaar van de selectie wordt in de supportersgelederen gewaardeerd. 'Een kaartje voor Rostov-uit kostte de 23 Ajacieden zo'n 15 euro per persoon en de gehele reis is in totaal stukken duurder, maar daar gaat het nu niet om. Het is een gebaar van grote klasse, zowel van Klaassen zelf als van Ajax', schrijft Ajax Life.

Het was voor de 23 van Rostov in ieder geval reden om er nog één te nemen: 

Wij bedanken @DavyKlaassen en de rest van de selectie voor betalen van t kaartje. Dit rondje is van jullie! #rosaja pic.twitter.com/g0y760oc3C

— AFCA Awaydays (@AFCAawaydays) August 23, 2016

Ajax probeert vanavond in Rusland een ticket te bemachtigen voor de Champions League. Vorige week werd het in de Arena 1-1.