Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax: nog tweehonderd leden harde kern in oude Vak 410

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 augustus 2016, 16.40 uur · Foto: Vak410

In het oude Vak 410 zitten nog tweehonderd (oud-)leden van de harde kern. Afgelopen zaterdag ontstond er onrust in het vak nadat fans zich er, in de ogen van Ajax, misdroegen. Dat leidde tot een fikse vechtpartij waarbij twee beveiligers van Ajax gewond raakten.

Het vak waar voorheen leden van de harde kern zaten, is sinds hun verhuizing naar de F-Side bedoeld voor gezinnen. Toch bleven circa tweehonderd 410'ers achter op hun oude stek. Afgelopen zaterdag leidde dat voor het eerst tot grote problemen. Er brak een vechtpartij uit nadat er onenigheid ontstond tussen beveiligers en een groep oud-leden van 410. 

Lees ook: Onrust in Arena: Twee stewards gewond, vijftien Ajax-supporters afgevoerd

'De instructies werden niet opgevolgd', aldus Ajax over de supporters. 'Ze wilden niet gaan zitten, er werd gerookt en geblowd, met drank gegooid en gescholden. En dat is niet het gedrag dat de club voor ogen heeft voor een familievak, laat staan in een stadion'. Uiteindelijk werden vijftien leden uit het stadion verwijderd. Twee stewards raakten gewond, een van hen zou knock-out zijn geslagen.

Achterblijvers
Ajax zegt dat het grootste deel van de Vak 410'ers voor aanvang van het seizoen 'elders in het stadion' is ondergebracht. De achterblijvers betreft niet de meest fanatieke supporters, meldt een woordvoerder.

De club beraadt zich nog op maatregelen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. 'We zijn nog bezig om na te gaan wat zich exact heeft voorgevallen en wie daar precies bij betrokken waren'.