Ajax uit Champions League door nederlaag tegen Rostov

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 augustus 2016, 01.48 uur

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FK Rostov vanavond met 4-1 verloren. De ploeg van Peter Bosz mag dit seizoen daardoor niet meespelen in de groepsfase van de Champions League.

De eerste grote kans volgde in de negende minuut. Aleksandr Erokhin schoot van dichtbij op doel, maar keeper Jasper Cillessen wist de bal ternauwernood uit het doel te houden. Een kopbal van Rostov-speler Sardar Azmoun maakte in de 34-ste minuut een einde aan de gelijke stand.

In de tweede helft ging het snel. Opnieuw zorgde een kopbal voor een doelpunt voor Rostov en zeven minuten later werd opnieuw gescoord. Het vierde doelpunt voor de Russische club volgde toen Christian Noboa alleen op Jasper Cillessen af kon lopen.

Doordat Fyodor Kudryashov Kasper Dolberg tackelde mocht Klaassen zes minuten voor het eind van de wedstrijd een strafschop nemen. Hij maakte de 4-1, maar de stand veranderde na dat moment niet meer.

Europa League
Door de nederlaag over twee wedstrijden van Ajax tegen FK Rostov (5-2) is landskampioen PSV dit seizoen opnieuw de enige Nederlandse club in de groepsfase van de Champions League. Ajax mag nog wel aan de Europa League deelnemen.