Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

350 optredens op 39e Uitmarkt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 augustus 2016, 09.06 uur · Foto: AT5

De 39e editie van de Uitmarkt telt komend weekend meer dan 350 optredens. Het evenement, dat geldt als de officiële opening van het culturele seizoen, draait dit jaar opnieuw om jong talent. De Uitmarkt begint vrijdagavond met het openingsprogramma op het Museumplein.

Jörgen Raymann presenteert de show, die om 21.00 uur begint. Onder begeleiding van The New Cool Collective komen onder anderen Jeangu Macrooy, Lucas Hamming en Capella Amsterdam en Cirque Eloize voorbij.

Dit jaar zijn er zeven grote Nederlandse orkesten te zien op de Uitmarkt. Zo speelt Jazz Orchestra of the Concertgebouw samen met zangeres Shirma Rouse nummers van Aretha Franklin, is het Nederlands Philharmonisch Orkest er met muziek van Beethoven, Gershwin en Bernstein en treedt het Metropole Orkest op bij de traditionele afsluiter van het evenement: de musical sing-a-long.

Naast het Museumplein zijn er ook voorstellingen te zien op locaties rondom het Leidseplein. Zo biedt Theater Bellevue plek aan cabaret en kleinkunst en vinden er in het Vondelpark romantische klassieke concerten plaats.

De Uitmarkt zie je dit weekend bij AT5