Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Verkrachting aanleiding dodelijke steekpartij West'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 augustus 2016, 12.39 uur · Foto: Martin Damen

De man die er van verdacht wordt eind juli een man te hebben doodgestoken in een woning aan de Jacob van Lennepstraat in West, claimt te zijn verkracht door het slachtoffer.

Dit schrijft Het Parool zaterdag. Het slachtoffer werd eind juli, vermoedelijk na een ruzie, in een woning neergestoken. De advocaat van verdachte Leszek P., Wil Hendriks, wil nu dat zijn cliënt vrijkomt. 'Er zit een slachtoffer in de cel', aldus de advocaat.

Lees ook: Buurtbewoner sprak dader dodelijke steekpartij: 'Het bloed op zijn lichaam was niet van hem'

Volgens Hendriks trok P. liftend door Europa en ontmoette hij het slachtoffer op straat. Hij kreeg een slaapplek aangeboden en lag op een matras op de grond toen hij, naar eigen zeggen, wakker werd uit zijn slaap terwijl hij werd verkracht. Hierop haalde P. een mes uit zijn tas en stak hij de bewoner van het huis in West neer. 

Lees ook: Man doodgestoken na ruzie op Jacob van Lennepstraat

P. werd later door omstanders op straat aangetroffen. De man maakte volgens hen toen 'een hele verwarde indruk'. 'Hij was onder invloed van waarschijnlijk drugs. Hij zei ook dat hij "spaced out" was. Hij sprak Engels. Hij zei, "I am going to kill that guy, I am going to kill that guy". Meldden getuigen eerder aan AT5.

In een reactie aan de krant laat Justitie weten nog te onderzoeken 'wat zich precies in de woning heeft afgespeeld.