Start van hoofdcontent

Stad

nl

Commissie: geen ongewenst gedrag bij directeur Nyenrode

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 augustus 2016, 19.55 uur · Foto: Google Streetview

Directeur Anton Busselman van Nyenrode New Business School (NNBS) heeft zich tijdens een studiereis naar China niet schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Dat heeft een onafhankelijke onderzoekscommissie maandag bekendgemaakt. Die pleit twee docenten die werden beschuldigd eveneens vrij.

Tijdens de studiereis in het voorjaar zouden de mannen studentes 'seksueel onheus hebben bejegend' en enkele malen te veel hebben gedronken. Een studente diende een klacht in en medewerkers beklaagden zich in een brief over het gedrag van het drietal.

Lees ook: Directeur Nyenrode New Business School doet stap terug na 'onregelmatigheden'

De commissie onder leiding van professor Emile Kolthoff noemt de klachten 'alle ongegrond'. In totaal werden 34 gesprekken gevoerd. Het onderzoek nam ruim twee maanden in beslag.

Om het onderzoek goed te laten verlopen, legde Busselman (1955) zijn functie voor onbepaalde tijd neer. Hij voelt zich gerehabiliteerd door de uitkomsten, maar zit door de beschuldigingen en alle media-aandacht nog wel ziek thuis. De eerder aangestelde interim-directeur blijft voorlopig aan. Voordat Busselman bij Nyenrode aan de slag ging, was hij ruim 25 jaar de baas van het Luzac-college, Nederlands grootste particuliere onderwijsinstelling.