Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man steekt uit het niets drie mensen neer tijdens bedrijfsuitje op Haarlemmerdijk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 augustus 2016, 11.42 uur

Bij een steekpartij op de Haarlemmerdijk zijn vannacht drie personen gewond geraakt.

Dat gebeurde omstreeks 02.30 uur bij een bioscoop waar op dat moment een bedrijfsuitje plaatsvond. Op het moment dat vijf feestgangers buiten staan, komt een onbekende man op hen af. Hij stak uit het niets één van de feestgangers neer, meldt een woordvoerder van de politie.

De gestoken man probeert naar binnen te lopen, maar wordt gevolgd door de verdachte. Eenmaal binnen ontstaat een vechtpartij waarbij nog twee feestgangers worden neergestoken. Hierdoor ontstond paniek in het pand, aldus de politiewoordvoerder. Enkele tientallen mensen zouden nog binnen zijn geweest ten tijde van het incident.

Vuurwapen
De politie was snel ter plaatse. Tijdens de aanhouding trok een politieman zijn vuurwapen. Hierdoor kon de 26-jarige verdachte ingerekend worden. De drie gewonden zijn met steekwonden in het bovenlichaam overgebracht naar het ziekenhuis. Het is op dit moment onduidelijk hoe het met hen gaat.

De aanleiding voor de ruzie is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Eerdere steekpartijen
In het verleden is het vaker gebeurd dat er willekeurige slachtoffers vielen bij steekpartijen in Amsterdam. Het bekendste slachtoffer is wellicht Oma Toni. De 96-jarige vrouw werd in maart vorig jaar uit het niets neergestoken in De Pijp, ze overleed later aan haar verwondingen. 

Eerder dit jaar werd op de Keizersgracht architect Marcel van der Schalk neergestoken. De vermoedelijke dader zou in een psychose tot zijn daad zijn gekomen. In oktober vorig jaar stak een man twee willekeurige slachtoffers neer in Zuid en twee maanden hierna stak een verwarde man iemand in zijn gezicht op de Dam.