Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Belaagde Ajax-supporters waren neef en broer van Bazoer'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 augustus 2016, 15.41 uur

De twee Ajax-supporters die zondag belaagd werden in het centrum van Deventer na de wedstrijd Go Ahead Eagles - Ajax, zijn de neef en de broer van Ajax-speler Riechedly Bazoer.

Dat meldt De Telegraaf op basis van de politieaangifte. Volgens de krant moesten de Bazoers door de politie gered worden. 'Ik voelde me nog steeds erg bedreigd door de hele situatie. Ik was bang dat deze personen mij uit de auto zouden sleuren en in elkaar gingen slaan', aldus de letterlijke verklaring die de krant in handen heeft.

Lees ook: Ajax-supporters belaagd in Deventer

Op het parkeerterrein van het stadion in Deventer omsingelde een grote groep Go Ahead-aanhangers de twee bezoekers en ontstond er een dreigende situatie, meldt de politie. Een van de twee mannen vluchtte in zijn auto van het parkeerterrein en werd daarbij achtervolgd.

De andere man werd op de parkeerplaats belaagd. Niemand raakte gewond. De reden van de ruzie zou een verkeersruzie zijn.

Noodverordening 
De gemeente kondigde een noodverordening af rond de wedstrijd in Deventer, uit angst dat een groot aantal Ajax-fans zonder kaartje naar de stad zou afreizen voor een gewelddadig treffen met supporters van de thuisclub.

De noodverordening verbood fans van de club uit Amsterdam zich zonder toegangskaartje voor de wedstrijd in de stad te begeven.