Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog eens zestien illegale hotels beboet dankzij kliklijn

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 13.06 uur

De Amsterdamse kliklijn voor illegale hotels heeft nog zestien extra boetes opgeleverd. In totaal zijn 36 boetes van ongeveer 13.500 euro uitgedeeld.

Dat meldt BNR vanochtend. Volgens resultaten die gepubliceerd zijn door de gemeente zijn inmiddels 81 adressen gemeld en zijn er 63 huiszoekingen gedaan. In totaal is er 96 keer gebeld naar de kliklijn. Daarnaast moesten twee appartementen de deuren sluiten vanwege de brand-onveiligheid. Zeven panden moeten nog extra gecontroleerd worden.

Lees meer: Kliklijn illegale vakantieverhuur weer open

De regel is dat particulieren maar een beperkt aantal dagen per jaar hun huis mogen verhuren. Ook mogen niet meer dan vier personen tegelijk ondergebracht worden. De gevonden illegale hotels moesten per direct sluiten en kregen waar mogelijk een boete opgelegd ter hoogte van 13.500 euro per overtreding.

Lees ook: Twintig illegale hotels beboet

'Voor een proef die zes weekenden gelopen heeft in Amsterdam die al zoveel reacties heeft opgeleverd, vind ik het een geslaagde proef', zegt Kees Teer van Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam tegen de radiozender. Teer vindt dat de kliklijn het hele jaar beschikbaar moet zijn, maar ook landelijk uitgerold moet worden. Of dat gaat gebeuren is onbekend.