Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Overlast door studenten in atelier West'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 augustus 2016, 10.22 uur · Foto: Google Streetview

Bewoners van de Geuzenstraat in West ervaren veel overlast van negen studenten die onlangs in een klein atelier zijn gaan wonen.

De studenten wonen sinds februari 2015 in het gebouwtje dat eerst als fietsenstalling en later als atelier diende. Bewoners van de straat hebben veel last van de studenten die rond het gebouwtje, omgeven door woningen, feesten, barbecueën en roken. 'Bewoners ervaren met grote regelmaat overlast van de negen studenten die hun kamer hebben', zegt advocaat Henri Sarolea in De Telegraaf.

Naast de overlast zijn er zorgen over de brandveiligheid vanwege de goedkope materialen die de eigenaar van het pandje. Volgens de advocaat zou de eigenaar niet transparant zijn geweest tegenover de instanties over de gebruikte materialen. 

Het gebouwtje zou bij stadsdeel West zijn geregistreerd als woongroep. Daarom vormt het een uitzondering op de normale eisen die worden gesteld in de huisvestingswet. Later heeft het stadsdeel alsnog aanvullende vergunningen geëist van de eigenaar. Dit na protesten uit de omgeving. Maar omwonenden willen ook dat er gehandhaafd wordt en dat er een dwangsom wordt opgelegd. Het stadsdeel zou de kwestie inmiddels bij de centrale stad hebben gelegd.

De pandeigenaar zegt in de krant dat hij aan alle eisen heeft voldaan. 'We hebben de regels van het bouwbesluit netjes gevolgd en de gevraagde aanpassingen doorgevoerd, maar de hetze van de omwonenden houdt maar aan.'