Start van hoofdcontent

Stad

nl

André van Duin deelt appeltaart uit op Leidseplein: 'Ze kijken het uit je handen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 augustus 2016, 20.02 uur

De appeltaarttram verspreidde tot vanmiddag alleen nog maar de geur. Maar het promoteam van Omroep Max, bestaande uit presentator André van Duin en jurylid Janny van der Heijden, deelde vandaag échte appeltaart uit op het Leidseplein.

Lees ook: Appeltaartgeur in Heel Holland Bakt-tram

'Ze kijken het uit je handen. Je ziet het wel', zegt Van Duin cynisch op het moment dat nog niemand toehapt. 'Als André erbij staat is het leuk, dan kun je nog lachen', zegt een omstander.

Geurkanon
Er werd niet alleen appeltaart uitgedeeld. Ook werd er nog een stukje gereden met dé appeltaarttram, die via een geurkanon op het dak de appeltaartgeur door Amsterdam verspreidt. En daar zijn veel Amsterdammers wel over te spreken. 'Ik had gewild dat ze het elke dag deden. Dat lijkt me leuk', zegt een man. Een ander: 'Ik ruik liever appeltaart dan een zweet.'

Of André nog een keer gaat uitdelen? 'Ik schei uit met het theater en ga dit doen. Dit is toch geweldig. Allemaal tevreden klanten, wat wil je nog meer', zegt de presentator

Nieuw seizoen 
De hele maand september zal de appeltaarttram op verschillende lijnen te ruiken zijn. Heel Holland Bakt begint op 4 september.