Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man knijpt in billen en borsten van vrouwen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 augustus 2016, 22.55 uur

De politie heeft maandagmorgen een man aangehouden die in de billen van een vrouw had geknepen in het centrum van de stad. Hij heeft vermoedelijk vaker toegeslagen de afgelopen tijd.

Signalement
Meerdere vrouwen hadden zich de laatste tijd bij de politie gemeld, nadat zij door een man in hun billen of borsten waren geknepen. De slachtoffers konden een goed signalement geven, waardoor het vermoeden bestond dat het telkens dezelfde man was die toesloeg.

Agenten in burger
Om de aanrander te kunnen aanhouden zette de politie agenten in burger in. 'Na een paar dagen was het raak', schrijft de politie. De undercoveragenten zagen een persoon die goed aan het signalement voldeed. Ook gedroeg hij zich wat vreemd. De man stond namelijk meerdere keren met de fiets stil op straat, waarbij hij vrouwelijke fietsers nakeek. Hierdoor kregen de agenten het idee dat ze de goede persoon op het oog hadden.

De agenten besloten de man te blijven volgen, terwijl ze ondertussen andere collega's op de hoogte brachten. Na een paar minuten ging de verdachte op de fiets een fietsende vrouw achterna. Direct reden de agenten in burgerkleding achter de man aan. Even later zagen ze de man hard naar de vrouw toe rijden en haar vervolgens in haar billen knijpen.

Vlucht
Direct hierna fietste de dader met hoge snelheid weg, in de richting van de agenten gekleed in burger. Deze maakten zich direct bekend als politie en riepen dat hij moest blijven staan. Hier gaf hij geen gehoor aan. Daarop kwamen er meerdere agenten bij. Na een korte achtervolging op de fiets is de man met enig verzet aangehouden.

De man zit momenteel nog vast voor nader onderzoek dat door de politie wordt gedaan. Daarna zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechter.