Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schiphol groeit zo langzamerhand uit zijn jasje

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 september 2016, 11.52 uur

Schiphol lijkt zo langzamerhand uit zijn jasje te groeien. Het aantal passagiers dat de luchthaven aandoet, groeit ook dit jaar sneller dan verwacht. En dat is reden voor zorg voor Schiphol-topman Jos Nijhuis, schrijft De Telegraaf vandaag.

Lees ook: Schiphol maakt zich op voor recorddrukte

De luchthaven heeft een voorlopig maximum aantal vluchten van 500.000 per jaar. Nu zijn dat er nog 480.000 maar het half miljoen wordt met de huidige groei hoogstwaarschijnlijk voor 2018 al gehaald. 'Dat betekent dat het vergrote Lelystad Airport vanaf voorjaar 2018 keihard nodig is als overloopvliegveld voor toeristenvluchten', zegt een woordvoerder in de krant vandaag.

Maar het is nog maar de vraag of andere maatschappijen het zien zitten om over stappen naar de polder. Dit jaar verwerkt Schiphol naar alle waarschijnlijkheid 64 miljoen passagiers en het lijkt er op dat dat er niet veel meer moeten worden. De oorzaak van de groei komt door de opmars van prijsvechters en maatschappijen uit het Midden-Oosten. Zij kiezen Schiphol vaak uit als hub voor de langere vluchten. 

Lees ook: Strenge controles na dreiging rondom Schiphol ook zondag nog