Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honderden uren beeldmateriaal van mishandeling Robert Gerritsen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 september 2016, 14.19 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De politie heeft honderden uren beeldmateriaal ontvangen in het onderzoek naar de mishandeling van Robert Gerritsen. De man uit Voorthuizen raakte zaterdagavond op De Wallen zwaargewond, nadat hij samen met vrienden een ruzie tussen twee andere groepen probeerde te sussen. Hij overleed gisterochtend aan zijn verwondingen.

Met het ontvangen beeldmateriaal maakt de politie een reconstructie van wat er die avond is gebeurd. Het gaat om beelden van omstanders en van camera's die in de buurt hangen. Ook hebben zich meerdere getuigen gemeld die door de politie worden gehoord.

Lees ook: Slachtoffer (32) was vader van twee: 'Lieve gozer, hardwerkende levensgenieter'

Op sociale media uiten nabestaanden hun verdriet. 'Zo onwerkelijk, zo oneerlijk, en zo ontzettend verschrikkelijk dat jij lieve neef uit ons midden bent! Je was een hardwerkende, zorgzame, zachtaardige en lieve leuke man. (..) Je jaagde je dromen na, je werkte hard, was een geweldig lieve vader, en een lieve man voor je vrouw! Je bent zo'n fijn persoon!'

'Begrafenis in plaats van bruiloft'
Gerritsen was met een groep vrienden voor een vrijgezellenfeest in de stad. De bruidegom zou aanstaande vrijdag gaan trouwen. Mensen in het dorp zeggen dat de bruiloft is afgezegd, hij wordt vrijdag namelijk begraven.

Lees ook: Man (32) overleden na mishandeling op de Wallen

Lees ook: Paniek en veel geschreeuw vlak na fatale vechtpartij De Wallen