Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Zestig uur werkstraf voor Ajax-supporter die 'Vermeer-pop' ophing

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 september 2016, 15.29 uur

Ferdi T., de Ajax-supporter die tijdens Ajax-Feyenoord in februari de 'Vermeer-pop' aan een strop hing, is veroordeeld tot werkstraf van zestig uur.

Hij hing op 7 februari in de Arena tijdens de wedstrijd een bruine opblaaspop aan een strop over de reling van sfeervak 410. Op het witte shirt stond aan de ene kant de tekst 'Vermeer 1'. Aan de andere kant stond 'NSB'. Vermeer, jarenlang doelman van Ajax, stapte aan het begin van het vorig seizoen over naar de grote rivaal uit Rotterdam.

Lees ook: Werkstraf geëist tegen ophanger 'Vermeer-pop': 'Touw was om pop vast te houden'

Uit de hand gelopen grap
Vermeer deed aangifte na het zien van de pop. T. vindt het terecht dat hij zich voor de rechter moest verantwoorden, maar benadrukte voor de rechter wel dat het om een uit de hand gelopen grap ging. T. kreeg al een stadionverbod van drie jaar van Ajax.

De rechter zei vandaag een celstraf te zwaar vinden voor T. 'Maar een geldboete is weer te licht. De verdachte werd publiekelijk ter verantwoording geroepen. Een werkstraf is daarom het meest passend.'

Ferdi T. wordt vrijgesproken van spreekkoren als 'hoerenjong'. Uithangen spandoek wordt hem wel mede-verweten. #vermeerpop

— Mark Hulstein (@markhulstein) September 7, 2016