Start van hoofdcontent
nl

Amsterdamse makelaars willen Dave Roelvink niet vanwege verleden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 september 2016, 01.16 uur

Amsterdamse makelaars staan niet bepaald te springen om Dave Roelvink een huis te verhuren. Dat blijkt uit zijn nieuwe online show 'Dave het huis uit'.

In het programma wordt de dj gevolgd in zijn zoektocht naar een eigen woning. In de eerste aflevering belt hij diverse makelaars in de stad om te vragen of zij een huis voor hem in het centrum te huur hebben. Echter blijkt een aantal makelaars af te haken zodra ze door hebben dat het Dave Roelvink betreft.

'Gezien de situatie denk ik dat wij als bedrijf jou helaas niet verder kunnen helpen', aldus een van de makelaars in het RTL-programma. 'Toch niet dé Dave? Het is wel even een dingetje alleen, Dave', zo zegt een ander.

Roelvink reageert verbaasd op de reacties, maar zegt het wel te begrijpen. 'Ik heb een foutje gemaakt, daar kunnen we lang of kort over praten. Maar ik denk dat iedereen fouten maakt. Het doet eigenlijk best wel pijn. Mensen zien je toch als een soort imbeciel, maar ik heb mijn leven gebeterd.'

Roelvink werd in 2014 opgepakt in verband met een sieradenroof uit een villa in Burgerbrug. Later kwam daar ook nog een vervolging bij voor het verspreiden van een seksfilmpje.