Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Heineken Music Hall wordt AFAS Live: 'HMH bekt ook niet lekker'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 september 2016, 14.03 uur

De Heineken Music Hall bestaat vanaf 1 januari volgend jaar niet meer. De directie van de concertzaal zegt met AFAS Software een nieuwe ambitieuze partner te hebben gevonden, de nieuwe naam van de hal wordt dan ook AFAS Live.

Wat precies de reden is voor Heineken om er mee te stoppen,is nog niet duidelijk. 'De tijd is nu aangebroken om het stokje over te dragen aan de nieuwe naamgevende partner AFAS', zegt een woordvoerder van het bedrijf. De bierbrouwer blijft nog wel het bier schenken in de zaal.

De directeur van Afas, Bas van der Veldt, gaat het helemaal anders doen. 'Er zijn twee fouten gemaakt met de Heineken Music Hall. Die naam is te lang en te veel op muziek gericht', zegt Van der Veldt tegen het Financieele Dagblad. 'Terwijl er ook andere evenementen plaatsvinden, zoals straks shows van Freek Vonk (tv-bioloog, red.) en de uitreiking van de Televizier Ring. Bovendien bekt de afkorting HMH ook niet lekker en is de naam Heineken daarin verdwenen', aldus Van der Veldt.

De zaal opende vijftien jaar geleden zijn deuren en maakte meteen naam met een goede akoestiek. Met een capaciteit van 6.000 groeide het uit tot een bekende springplank voor kleinere artiesten, maar grote namen wisten de zaal ook te vinden. Jaarlijks bezoeken 600.000 muziekliefhebbers de HMH. 

Het nieuwe logo van de zaal:

abc5media_image_1