Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rechter: horecavergunningen Shi Hotel Groep terecht ingetrokken

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 september 2016, 13.36 uur · Foto: Google Streetview

Burgemeester Eberhard van der Laan mocht de drank- en horecawetvergunningen en exploitatievergunningen van vijf hotels van de Shi Hotel Groep intrekken.

Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald. Het gaat om Hotel Couture, Hotel Blue Tower, Hotel Golden Tulip Amsterdam West, Hotel Inner en Hotel Nieuw Slotania. 

Lees ook: 'Voormalige hoteleigenaar handelde in Chinezen'

De exploitanten zijn twee broers en een zus. Uit een advies van het landelijk bureau Bibob is gebleken dat er een vermoeden is dat één van de exploitanten tot in het recente verleden herhaaldelijk strafbare feiten heeft gepleegd, die samenhangen met de gevraagde vergunningen. 

Lees ook: Omstreden Shi Hotel Groep verliest horecavergunningen

De lijst met verdenkingen richting de exploitant is lang: mensensmokkel, witwassen, valsheid in geschifte, handelen in strijd met de douanewetgeving, een ontvoering, een bedreiging, deelname aan een criminele organisatie en het handelen in strijd met de Wet arbeid vreemdelingen.

Lees ook: 'Oud-hoteleigenaar S. ook verdacht van ontvoering en mishandeling'

Hoewel de man per december 2013 is uitgetreden als bestuurder van één van de holdings en zijn aandelen heeft overgedragen aan zijn broer en zus, is de burgemeester volgens de rechter er terecht van uitgegaan van een zakelijk samenwerkingsverband tussen de drie. De burgemeester mocht dus de conclusie trekken dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen mede zullen worden gebruikt om strafbare feiten te plegen.