Start van hoofdcontent
nl

Dave Roelvink vindt woning in Zuid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 september 2016, 17.22 uur

Het leek vorige week in de serie 'Dave het huis uit' erg moeilijk te worden voor de zoon van Dries Roelvink, maar in de tweede aflevering is te zien dat Dave toch een woning in de stad heeft gevonden.

En dat lijkt toch een stuk sneller te zijn gegaan dan voor de gemiddelde woningzoeker in Amsterdam. In de eerste uitzending leek de zoektocht nog weinig succesvol: Amsterdamse makelaars wilden Dave niet helpen vanwege zijn verleden. Roelvink werd in 2014 opgepakt in verband met een sieradenroof uit een villa in Burgerbrug. Later kwam daar ook nog een vervolging bij voor het verspreiden van een seksfilmpje.

Lees ook: Amsterdamse makelaars willen Dave Roelvink niet vanwege verleden

Eén makelaar durfde het wel aan en nam Dave, onder toeziend oog van zijn vader, mee naar verschillende woningen in het centrum. Een woning aan de Keizersgracht viel af. Ook de Singel werd het niet, alhoewel deze wel een jacuzzi had. De makelaar haalde Dave's verleden er nog even bij: 'Daar weet je alles vanaf!' Dave vertelde de jacuzzi-grappen wel gewend te zijn. 

Halverwege de zoektocht naar een woning liet Dries zijn zoon alleen, vanwege een andere afspraak. Uiteindelijk koos Dave voor een woning aan de Gabriel Metsustraat. Huurprijs: 1995 euro per maand.