Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schrik na steekpartij: 'Geen pretje, heerlijke avond en dan word je ineens aangevallen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 september 2016, 11.37 uur

Het was schrikken voor omstanders gisterenavond in de Amstelstraat. Gillende vrouwen renden door de straat na een steekpartij terwijl de daders wild met een mes stonden te zwaaien.

'Ik zat lekker een wijntje te drinken. Toen zag ik dat op de hoek van de Amstelstraat en de Amstel drie donkere mannen ruzie kregen met toeristen. Achteraf bleek dus dat hij één van hen had gestoken', vertelt een getuige. 'Die vrouwen renden gillend deze kant op dus iedereen ging kijken wat er aan de hand was.'

Lees ook: Gewonde bij steekpartij in Amstelstraat

Twee mannen renden na de steekpartij op en neer door de Amstelstraat. 'Een donkere man met lang haar stond wild om zich heen te zwaaien. Geen pretje natuurlijk. Het is nog vroeg, het is een heerlijke avond. Die toeristen liepen hier en dan worden ze ineens aangevallen door een paar mannen.'

abc5media_image_1

Met familie langs de Amstel 
Twee 26-jarige mannen zijn kort na de steekpartij op de Nieuwe Herengracht aangehouden. Eén had zich verstopt onder een auto maar werd alsnog gevonden. De 46-jarige toerist die is neergestoken, is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Hij liep met familieleden langs de Amstel toen hij de twee mannen tegen het lijf liep. De twee deelden meerdere klappen uit en staken in op het slachtoffer. De straat was korte tijd afgesloten voor onderzoek waardoor de trams moesten omrijden. 

Lees ook: Kapotte glazen gebruikt bij grote vechtpartij Wallen