Start van hoofdcontent

Stad

nl

Roeiers tegen MS na 800 km aangekomen in Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 september 2016, 12.05 uur

Na een tocht van 800 kilometer is oceaanroeier Ralph Tuijn met zijn team zaterdagavond aangekomen in Amsterdam. Het team heeft een week lang de Rijn afgeroeid.

Vorige week zaterdag begon Tuijn met de barre tocht. Het doel was om geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte MS. Hoeveel geld er is opgehaald, wordt volgend weekend bekend gemaakt. Maar de teller van hun crowdfundactie staat op dit moment op bijna 3500 euro. Er kan nog een week gedoneerd worden.

Lees ook: 800 km roeien naar Amsterdam in strijd tegen MS

De prestatie is uniek: het is de eerste keer dat er vanaf het eerste punt dat de Rijn begaanbaar is tot het einde van de rivier 24 uur per dag non-stop over de rivier geroeid is. 'Ik ben erg blij dat ook deze uitdaging succesvol is verlopen. We hebben het echt samen gedaan en ik ben het team dan ook dankbaar. Laten we hopen dat meer mensen zich bewust zijn geworden van MS en ons zullen blijven helpen in de strijd tegen deze ziekte', zegt Ralph Tuijn.

Tuijn vestigde vorig jaar ook al een record. Hij vestigde toen een wereldrecord door met vier ploeggenoten in 51 dagen en 17 uur de Atlantische Oceaan over te roeien.