Ajax verplettert PEC Zwolle in Arena

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 september 2016, 00.33 uur

Ajax heeft vanavond het vermakelijke thuisduel tegen PEC Zwolle met ruime cijfers gewonnen. Het werd uiteindelijk 5-1 in de Arena. Doelpunten waren er van Sánchez, Dolberg en Traoré. Ziyech zorgt in drie gevallen voor de assist.

Nog geen vijf minuten was de wedstrijd bezig of de openingstreffer was al gemaakt. Helaas niet voor Ajax. Brama wist Ajax al in de vierde minuut op achterstand te zetten. Maar de club van trainer Bosz herpakte zich en nog eens vier minuten later was daar al de gelijkmaker. Sánchez scoorde met een kopbal uit een corner van Ziyech. Het is zijn eerste Eredivisie-treffer.

Na de 1-1 is Ajax op zoek naar meer. De kansen volgen elkaar snel op maar er wordt er niet een benut. De kansen worden opgevolgd door gevaarlijke momenten van de club uit Zwolle. Onana redt een paar keer knap. Maar vlak voor rust is daar dan toch de 2-1. Wederom kopt Sánchez binnen, wederom na een corner genomen door Ziyech.

Na de rust was Ajax nog niet klaar. Na tien minuten spelen tikt de 18-jarige Dolberg binnen voor de 3-1. Weer was daar een belangrijke rol weggelegd Ziyech. Vier minuten later tekent Traoré voor zijn eerste competitiegoal voor Ajax, 4-1. Dolberg scoort later nog zijn tweede in de wedstrijd, wat het 5-1 maakt. PEC is volledig kansloos in de tweede helft en biedt eigenlijk weinig tegenstand meer. Uiteindelijk blijft het 5-1 in de Arena.

De volgende tegenstander in de competitie is FC Utrecht volgende week zondag. Maar eerst wordt er in de groepsfase van de Europa League donderdagavond nog gespeeld tegen Standard Luik.