Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politiegrapjes op sociale media, leuk of onnodig?

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 september 2016, 20.47 uur

Opsporingsvideo's van de politie hebben een duidelijke functie, daar is iedereen het over eens. Maar de politie schrijft op Facebook en Twitter ook over minder dringende zaken, ontmoetingen met bekende mensen en grapjes.

Zo'n 30.000 mensen volgens de Amsterdamse politie, het team dat de op de Wallen opereert plaatste het onderstaande bericht op Facebook. 'Afgelopen nacht kregen collega's de melding van een onwel persoon bij een prostituee (...) #hoogtepuntbereikt'. 

Mountain View

'Zoeken naar de grens'
Zijn die grappen en grollen wel goed voor het imago van de agenten, vroegen we imagodeskundige Albert Meijer. 'Er worden geen persoonsgegevens gedeeld, ik vind dat het wel kan. Maar ik heb ook mensen gesproken die het niet vonden kunnen. Het geeft dus aan dat de politie moet zoeken naar de grens en de juiste toon.'

De politie laat weten dat over de grappen wel eens interne discussie is maar vindt dat humor geen afbreuk doet aan hun imago. Contact via sociale media levert veel tips op en het laat zien dat de agenten meer zijn dan een pet en pistool.