Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Laatste wensen Johan Cruijff in vervulling'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 maart 2017, 13.41 uur · Foto: Jos van Zetten

Johan Cruijff had nog vier wensen, waarvan er inmiddels drie van in vervulling zijn gegaan. Dat schrijft zijn zoon Jordi Cruijff vandaag in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

'Vlak voor zijn dood zette hij nog zelf zijn handtekening onder een samenwerkingscontract tussen de voetbalclub Barcelona en zijn foundation. De eerste wens die werd vervuld', zo schrijft Cruijff.

'Deze week besloten ook FC Barcelona en de Cruyff Institute for Sportstudies tot een langdurige samenwerking. Daarmee gaat zijn tweede wens in vervulling.' Het Johan Cruyff Institute zorgt ervoor dat (aankomende) topsporters sport kunnen combineren met een studie.  Ook zijn de programma's geschikt voor oud-sporters, coaches en sportmanagers.

Lees ook: Rijkaard: 'Op dagen als deze mis je Cruijff absoluut'

In de eerste week van oktober gaat de derde wens in vervulling. Dan wordt de biografie van Johan Cruijff officieel gepresenteerd. 'Ik heb deze week de voordruk van zijn biografie gelezen en het is net of ik mijn vader weer thuis in de woonkamer hoor praten. Dat is wel even slikken.'

Wat de vierde wens is, laat hij nog even in het midden. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat die ook gaat lukken.'