Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vluchteling redt vrouw uit water Oudeschans: 'Het was lastig haar eruit te krijgen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 september 2016, 20.53 uur

Een vrouw is afgelopen weekend door een vluchteling uit het water gered. Zaterdagnacht raakte zij, vermoedelijk onder invloed van alcohol, te water bij de Oudeschans.

Charlotte en haar Irakese vriend Mohammed werden rond 4.00 uur wakker door lawaai voor hun huis. Vanuit het slaapkamerraam zagen ze wat er gebeurde. 'Ik zag daar mensen in mijn boot. Ik dacht dat ze hem probeerden te stelen. Maar uiteindelijk waren het dronken mensen. En zij viel in het water. Toen heb ik 112 gebeld en is Mohammed naar beneden gerend om haar te redden', vertelt Charlotte.

Lees ook: Omstanders halen vrouw uit het water van Oudeschans

Volgens Mohammed was de man al op de kant geklommen. De vrouw stond nog in de boot, die erg wankelde. Uiteindelijk verloor ze haar evenwicht en viel in het water. In afwachting van de hulpdiensten schoot de vluchteling te hulp: 'Het was lastig haar eruit te krijgen. Samen met de man heb ik haar echt uit het water moeten trekken.'

Via een ladder van de brandweer is het slachtoffer uiteindelijk vanuit de boot op de kade gekomen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.