Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Pijbes stopt alweer als directeur van Museum Voorlinden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 september 2016, 18.02 uur

Wim Pijbes stopt alweer als algemeen directeur bij het pas geopende Museum Voorlinden in Wassenaar. Artistiek directeur Suzanne Swarts neemt zijn werkzaamheden over. Waarom hij precies zijn functie neerlegt, is niet bekendgemaakt.

Hij zal nog wel als bestuurslid betrokken blijven bij Museum Voorlinden, een initiatief van verzamelaar en zakenman Joop van Caldenborgh. Koning Willem-Alexander opende het museum voor moderne en hedendaagse kunst op 10 september.

Lees ook: Wim Pijbes vertrekt als hoofddirecteur van Rijksmuseum

,,Het museum is nationaal en internationaal op de kaart gezet en is klaar voor de toekomst'', staat in een verklaring die dinsdag is verstuurd. Pijbes gaat zich naast zijn bestuursfunctie op nieuwe klussen richten.

Pijbes was jarenlang directeur van het Rijksmuseum, maar kondigde in maart van dit jaar aan zijn functie neer te leggen. Hij zei toentertijd: 'Ik heb met veel plezier en inzet de taken volbracht die ik bij mijn aantreden had gesteld. Ik heb leiding mogen geven aan één van de mooiste museau in de wereld en heb met een fantastisch team van enthousiaste collega's het Rijksmuseum mogen openen.'