Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax: 'Mogelijke Europese primeur: 6 gelijke spelen op rij!'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 september 2016, 16.22 uur

Nu de Europese campagnes jaarlijks uitdraaien op een teleurstelling, lijkt Ajax diep in de statistieken te duiken op zoek naar positieve aanknopingspunten. Het zou zomaar kunnen dat het ooit zo machtige Ajax donderdag een imposante thuisreeks neerzet in Europees verband, jubelt de club op de eigen website.

Bij een gelijkspel tegen Standard Luik donderdag is de Ajax de eerste club die in Europees verband zes opeenvolgende remises boekt. Een primeur, schrijft de club. De serie begon vorig jaar in de groepsfase van de Europa League, Ajax speelde gelijk tegen Celtic (2-2), Fenerbahce (0-0) en Molde (1-1). 

In de voorronde van de Champions League dit seizoen kwam de ploeg van Peter Bosz niet verder dan een gelijkspel tegen zowel PAOK Saloniki (1-1) als FK Rostov (1-1).

'Net als in '95 en '96'
En om nog wat glans aan de groepsfase te geven, komt Ajax met nóg een statistiek op de proppen. Mocht Ajax ook de tweede wedstrijd winnen, dan begint de club (na de overwinning tegen Panathinaikos van twee weken terug) met twee overwinningen aan het toernooi. En dat deed het twee keer eerder: in de seizoenen 94/95 en 95/96.

Dat het toen in de Champions League gebeurde (en tegen clubs als AC Milan en Real Madrid), weerhoudt de club niet om nog even de overwinningen van weleer aan te halen. 'De vorige twee keer dat Ajax in die missie slaagde, leverde het memorabele campagnes op.' Zoals bekend, Ajax won het toernooi in 1995 en verloor de finale 1996 na penalty's.

De supporter zal wel gewoon op winst hopen morgen. Voor wie vrijdag eventueel wil kunnen zeggen: 'Ik was erbij, die zesde thuisremise op rij', er zijn nog zat kaarten te koop.