Start van hoofdcontent

Politiek

nl

D66: hard hoofd in snelle behandeling wietwet

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 september 2016, 23.36 uur

Kamerlid Vera Bergkamp, die met haar partij D66 een meerderheid bijeensprokkelde voor overheidstoezicht op wietteelt, heeft een hard hoofd in een snelle agendering van het onderwerp in de Tweede Kamer. Ze vreest dat de behandeling wordt vertraagd.

De politieke afwikkeling werd woensdag besproken in een zogenoemde procedurevergadering in de Kamer. 'De VVD wil eerst nog een brief met duiding van de justitieminister over internationale ontwikkelingen, anders kan de partij haar standpunt niet bepalen.' Dat verbaast Bergkamp zeer, want er wordt al jaren over het onderwerp gebakkeleid. 'Ik vind het ongeloofwaardig.'

Lees ook: 'Meerderheid Kamer is voor gereguleerde wietteelt'

De VVD moet nu 'het lef hebben om het debat te voeren', aldus Bergkamp. Het CDA, faliekant tegen regulering, wil ook eerst een brief.

De VVD herkent zich totaal niet in de kritiek. Volgens de liberalen is het verzoek om de brief echt geen rare procedure. Daarbij komt het verkiezingsprogramma van de VVD de tweede week van oktober, dus zal snel duidelijk zijn wat de VVD daarin over de wietteelt heeft staan.