Start van hoofdcontent

Stad

nl

Straatrovertje Amstelveen opgepakt na vrijgegeven beelden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 september 2016, 00.49 uur

Nadat het door de politie gestelde ultimatum vandaag verliep werden de beelden van de minderjarige Amstelveense straatrovers vrijgegeven. Met snel resultaat: inmiddels is er één iemand aangehouden.

De straatrovers - twee tieners - werden gezocht vanwege een straat straatroof in juni in Amstelveen. De twee jongens van ongeveer 15 jaar bedreigden hun slachtoffer met een mes en gaven hem ook een flink pak slaag.

Vorige week stelde politiewoordvoerster vandaag verlopen ultimatum: geef jezelf aan of we geven de bewakingsbeelden vrij. Omdat de daders zich niet hadden gemeld werden vandaag de beelden vrijgegeven. Met dus snel resultaat: één verdachte zit inmiddels vast, de ander is nog voortvluchtig. 

Telefoon
Het slachtoffer liep in de avond van 9 juni vanaf het metrostation Uilenstede over de Kalfjeslaan. Ter hoogte van de Daelenbroek werd hij aangesproken. Twee jongens vroegen aan hem of hij een telefoon bij zich had.

Lees ook: Straatrovertjes krijgen een week de tijd zich te melden: 'De tijd loopt'

Voordat hij kon antwoorden, trok één van de twee tieners een mes. Het slachtoffer werd vervolgens bedreigd en zijn rugtas is afgepakt. Op het moment dat de twee overvallers willen weglopen, wordt één van hen getackeld door het slachtoffer. De twee daders slaan zich vervolgens van hem los en gaan er vandoor met zijn rugtas, met daarin een laptop.

Herken jij de dader die nog niet gepakt is? Bel dan met de politie op 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.