Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Onrust in en om Arena na brandende fakkels in uit-vak

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 september 2016, 01.17 uur

De supporters van Standard Luik hebben donderdagavond voor woede gezorgd door brandende fakkels in een vak met kinderen te gooien. Veel Ajax-fans zijn uit het vak gevlucht.

De supporters van de Belgische club staken de fakkels vlak voor aftrap aan, waardoor de eerste twintig minuten bijna niks te zien was in het voetbalstadion. Een aantal fans is zelfs uit de Arena gevlucht.

Minimaal drie fakkels belandden in een familievak met Ajax-supporters. Daarbij vielen geen gewonden. Ajax besloot het betreffende vak met geschrokken fans te ontruimen. De supporters mochten op een andere tribune in de ArenA plaatsnemen. Ook na afloop was er veel boosheid onder de Ajax-fans: "zoals zij dat doen, dat is gewoon levensgevaarlijk. Als er mensen beneden zitten, die krijgen gewoon fakkels in hun nek gegooid, dus die gasten zullen wel een megaboete krijgen. Ik ben alleen bang dat het zwaar uit de klauwen gaat lopen op het moment dat we als Ajax-zijnde daar naartoe gaan."

abc5media_video_1

Brandwonden
Fans van Standard Luik staken voor het duel veel fakkels af. Eén fan van de Belgische club liep daarbij brandwonden op. Drie supporters van Standard Luik werd de toegang geweigerd omdat ze fakkels het stadion in probeerden te smokkelen.

Standard Luik hangt een hoge boete boven het hoofd. De Belgische club hoopt de schade op de daders te kunnen verhalen. Een woordvoerder van Ajax bevestigt dat de camerabeelden van het vak voor de bezoekende club nauwkeurig bestudeerd gaan worden.

Het stadion wordt gesloopt, allemaal fakkels vallen door plastic daken. Mensen zitten niet veilig. #ajasta @AT5 pic.twitter.com/B76QhDBScv

— Steven Båss (@fjetz) 29 september 2016