Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Dode en zwaargewonde bij schietpartij in garage Nieuw-West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 oktober 2016, 18.11 uur

Bij een schietpartij in een garage aan het Koningin Wilhelminaplein is rond 17.45 uur een man overleden en een vrouw zwaargewond geraakt.

De politie is massaal uitgerukt. Agenten met een extra zwaar kogelwerend vest zijn de parkeergarage binnengegaan, maar troffen de schutter(s) niet meer aan. Meerdere ambulances en een mobiel medisch traumateam zijn opgeroepen om de slachtoffers te helpen.

Op de Heemstedestraat, iets verderop, is een auto in brand gestoken. Deze is vermoedelijk gebruikt door de dader(s) van de schietpartij. 

abc5media_image_3

Een aantal agenten heeft kort na de melding van de schietpartij kogelwerende vesten aangedaan bij het Haarlemmermeerstation, waarna ze naar de garage reden:

Weer een schietpartij in Amsterdam. 2 gewonden op Koningin Wilhelminaplein. Net veel politie bij Haarlemmermeerstation. pic.twitter.com/V5aLbnIplN

— Mark Schrader (@markschrader) October 8, 2016

Houd eens op met die aanslagen op mij! #schietpartij pic.twitter.com/GsmT5uUQ5N

— Angela Carper (@csidokter) 8 oktober 2016

Update: 19.30 uur:
Een van de slachtoffers is overleden. Het gaat om een man, die samen met een vrouw en kind in de auto zat. De vrouw raakte ernstig gewond, het kindje is ongedeerd gebleven.