Start van hoofdcontent
nl

'Lil' Kleine grijpt piloot naar zijn keel'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 oktober 2016, 01.32 uur

Lil’ Kleine zou gisteravond op een vlucht van Kopenhagen naar Amsterdam flink agressief zijn geworden. De Amsterdamse rapper heeft zelfs de piloot naar zijn keel gegrepen, zegt een ooggetuige.

Dat meldt Shownieuws. Jorik Scholten, zoals Lil’ Kleine eigenlijk heet, zou tijdens het landen zijn stoel niet omhoog hebben gezet. Door de actie van de rapper zou er ruzie zijn ontstaan met de bemanning van het vliegtuig van Scandinavian Airlines. 

De purser zou door Lil’ Kleine in zijn gezicht zijn gespuugd, waarna hij de piloot naar zijn keel greep. Een medewerker van de luchtvaartmaatschappij laat weten: 'Ik kan bevestigen dat na de vlucht van Kopenhagen naar Amsterdam op Schiphol een man is aangehouden die agressief was naar het cabinepersoneel.' Het management van Lil’ Kleine was niet bereikbaar voor commentaar.

Het incident liep uit op vertraging van een uur, waardoor andere passagiers hun aansluiting misten op Schiphol. Mogelijk moet de rapper opdraaien voor de kosten. Lil’ Kleine was dit weekend in Denemarken om op te treden.