Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werkloze Amsterdammers aan het werk bij Primark

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 oktober 2016, 14.39 uur

Kledinggigant Primark opent 1 december z'n grootste vestiging van Nederland aan het Damrak. Het is de bedoeling dat 30 procent van de 710 benodigde medewerkers mensen zijn die eerder werkloos waren.

Het personeel dat de enorme winkel gaat bemannen, wordt geworven met hulp van het Werkgeverspunt Amsterdam, een samenwerking van uitkeringsinstantie UWV en de regiogemeenten. 

Het werkgeverspunt, officieel Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, helpt mensen die moeilijk aan werk komen bij het vinden van een baan. Denk aan jongeren, 50-plussers, statushouders of mensen met een arbeidsbeperking.

Lees ook: Megawinkel Primark Damrak opent in december de deuren

Selectieprocedure
Samen met Primark worden bijeenkomsten georganiseerd om werkzoekenden te informeren over de vacatures in de vestiging in Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen vervolgens solliciteren via de website van Primark. Na deze online sollicitatie worden mensen geselecteerd voor een 'recruitmentgesprek' met Primark.

De selectie van kandidaten is in volle gang, zegt een woordvoerder. Voor het Werkgeverspunt is het een zeer groot project. "Wij zijn blij dat we Primark kunnen helpen bij het vinden van geschikt personeel. Een heel mooie klus en uitdaging om zo’n groot aantal kandidaten deze kans te kunnen geven."

Hoeveel procent van de 710 medewerkers uiteindelijk via het Werkgeverspunt komt, is op dit moment nog niet bekend, omdat de rekrutering nog steeds loopt. Er zijn bovendien nog steeds vacatures. Van de 710 banen staan nog ongeveer 150 open. Aanmelden kan nog, via de website van Primark

Gratis wifi
Primark deelt het gebouw aan het Damrak straks met C&A. De winkel wordt erg groot: 8.287 vierkante meter. Je kunt er vrouwen- mannen- en kinderkleding kopen, spullen om je huis mee in te richten, cosmetica en cadeautjes. Er komen 95 kassa's, 124 kleedkamers, 546 etalagepoppen, ruimtes om bij te komen van het winkelen en gratis wifi.

Primark Amsterdam wordt de zestiende vestiging van de modeketen in Nederland. Er zijn al winkels in Rotterdam (2), Hoofddorp, Zaandam, Almere, Zoetermeer, Eindhoven, Nijmegen, Enschede, Venlo, Arnhem, Den Haag, Dordrecht, Groningen en Alkmaar.

Lees ook: Komst warenhuis Hudson Bay verrassing voor de buurt