Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Vertonghen is Cruijff dankbaar voor belangrijke levensles

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 maart 2017, 13.40 uur

Oud-Ajacied Jan Vertonghen is Johan Cruijff dankbaar voor diens betrokkenheid bij zijn studie. Terwijl hij speelde in de jeugdopleiding van Ajax haalde de Belgische verdediger ook zijn vwo-diploma. Cruijff ondersteunde hem daarin, schrijft Vertonghen op Twitter.

Vertonghen, tegenwoordig speler van Tottenham Hotspur, is onlangs begonnen aan de biografie van de overleden Cruijff. Op Twitter deelde hij een uitgebreid dankwoord aan de beste Nederlandse voetballer aller tijden.

Johan Cruyff University
'Johan Cruijff zal me altijd bijblijven als de man die me persoonlijk belde op een simpele doordeweekse dag. Niet om te praten over Ajax of over de Amsterdamse grachten, maar over het belang van de studie. De studie die hij zelf in het leven heeft geroepen aan de Johan Cruyff University', schrijft Vertonghen.

'Een man die mij bijna het gevoel gaf dat ik voetbal even op de tweede plek moest zetten omdat intellectuele ontwikkeling misschien nog wel belangrijker was. Ik heb toen heel braaf 'ja, meneer Cruijff' geantwoord en beloofd dat ik er alles aan zou doen om jonge sporters te laten inzien dat, met de juiste begeleiding, het perfect mogelijk is rekening te houden met een andere toekomst. Nogmaals, dankjewel meneer Cruijff'.

pic.twitter.com/QSTOwO0YBi

— Jan Vertonghen (@JanVertonghen) 15 oktober 2016