Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax wijzigt samenstelling directie: Van der Sar in november algemeen directeur

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 oktober 2016, 15.58 uur

Edwin van der Sar mag een nieuwe functie bekleden binnen Ajax: vanaf 11 november wordt de oud-keeper algemeen directeur van de Godenzonen.

Dat heeft de club vanmiddag bekendgemaakt. Hij neemt het stokje over van huidig directeur Dolf Collee die op 11 november vertrekt. Van der Sar behoudt zijn positie als voorzitter van het Technisch Hart. Daarom gaat Ajax ook op zoek naar een operationeel directeur. Hij of zij neemt dan een groot deel van de taken van vertrekkend directielid Collee over.

'Met het vertrek van Dolf Collee zal de Ajax-organisatie merken dat een zeer ervaren en hardwerkend zwaargewicht de club heeft verlaten', zegt president-commissaris Leo van Wijk. 'Edwin van der Sar gaat zich volledig richten op zijn kerntaken bij Ajax: het voorzitten van de directie, het technisch hart en zijn rol naar buiten toe bij de vele gremia die voor Ajax en het Nederlandse voetbal van belang zijn. De nieuw aan te stellen operationeel directeur is dan ook iemand die zich vooral op enkele grote afdelingen binnen de Ajax-organisatie gaat richten.'