Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hotel met 490 kamers in Overamstel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 13.05 uur · Foto: Leonardo Hotels

Amsterdam krijgt er nog een groot hotel bij. Op een nu nog braakliggend terrein in Overamstel komt een drie-sterrenhotel met 490 kamers.

De opening staat gepland voor november 2018. De locatie, de hoek van de Paul van Vlissingenstraat met het Isaac Asscherpad, maakt deel uit van een bedrijventerrein. Het bestemmingsplan van de kavel is al in 2013 gewijzigd, zegt de gemeente.

Lees ook: Op deze 91 plekken krijgt Amsterdam er (mogelijk) hotels bij

Voor de bouw van het hotel in Overamstel is 47 miljoen euro uitgetrokken, voor de inrichting en andere benodigdheden 6 miljoen. Het hotel krijgt ook een conferentiecentrum, vergaderzalen, een restaurant en parkeerplaats.

Eigenaar van het nieuwe hotel is de Israëlische hotelgroep Fattal Properties, die de bouw deze week bekendmaakte. Het hotel gaat Leonardo Hotel heten. Het is de tweede vestiging in Amsterdam; er is al een Leonardo Hotel Amsterdam City Center aan de Tesselschadestraat.

Wel of niet op hotellijst?
Opvallend is dat de naam van het hotel en het adres niet voorkomen op de lijst van de gemeente met geplande hotels (zie kaart). Volgens een woordvoerder van de gemeente staat het hotel wél op de lijst, maar onder een ander adres, de Willem Fenengastraat, een straat verderop.

In 2018 openen ook twee nog grotere hotels. Congreshotel Maritim Amsterdam krijgt ongeveer 600 kamers en verrijst naast filmmuseum EYE. Nhow Rai, een vestiging van NH Hotels met 690 kamers, wordt zelfs het grootste hotel van Nederland.

Lees ook: De skyline verandert: Amsterdam in 2018