Start van hoofdcontent

Stad

nl

ADE-gangers ontwaken op camping na eerste nacht: 'Ik voel me kut'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 oktober 2016, 20.48 uur

Voor het eerst dit jaar is er tijdens het Amsterdam Dance Event een stadscamping voor de festivalgangers. De ADE Sleepover.

Lachende en ietwat klappertandende gezichten op de NDSM-werf vanochtend. Waar de een weer gauw z'n bed in dook was de ander al bezig met sanitaire activiteiten of het rollen van een ochtend jointje. Alles kan en alles mag op de ADE Sleepover. En terwijl de vuurkorf wordt aangestoken en de hottub wordt gevuld ontwaken langzaam de eerste gasten. 'Ik voel me gewoon kut.'

Veel geslapen wordt er waarschijnlijk niet. 'Ik denk van niet. Maar daarom is het helemaal oké. Over drie dagen zal waarschijnlijk wat grotere wallen hebben, maar oordeel niet.'

Noord onder de aandacht
Met de camping moet NDSM weer wat meer in de spotlights komen. 'Het idee was afkomstig van Kim Tuin, directrice NDSM, om Noord meer onder de aandacht te brengen, maar ook NDSM. Om te laten zien wat we kunnen doen en waar we hier heen willen. Ook meer de creativiteit en de kunstwereld samenbrengen met ADE bijvoorbeeld', zegt campagneleider Miel Hollander.

'Xtc als ontbijt'
Maar uiteindelijk draait het de bezoeker natuurlijk maar om een ding: feesten. 'Het is echt een marathon, maandag wordt heavy', zegt een campinggast. 'Ik denk dat ik begin met een biertje. Daarna wat sterkers, we zullen zien. Als ontbijt xtc, op een boterham met boter', schept een ander op.

Nu zijn er nog een stuk of 50 kampeerders, komend weekend zullen er een paar honderd zijn. De camping wordt maandag weer afgebroken.