Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zangeres Skunk Anansie lastiggevallen door ronselaars Schiphol

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 oktober 2016, 14.50 uur

De zangeres van Skunk Anansie, Skin, heeft op Schiphol ook te maken gehad met taxironselaars. Ze roept in een video die ze op Facebook plaatste Schiphol op om wat aan de wanorde te doen. 'Ik ben over de hele wereld geweest en heb veel enge vliegvelden gezien, maar dit was het engst!'

'Er lopen hier jongens in officiële taxi-hesjes die niet officiële taxichauffeurs zijn. Deze hier is een officiële taxichauffeur, deze hier niet. Hij is een neptaxi!', zegt Skin in de video. Ze filmt vervolgens een van de ronselaars die op haar af komt lopen. 

Lees ook: Toeristen vast in taxi tijdens ritje voor 485 euro: 'We schreeuwden om hulp'

'Het is zo verwarrend voor iedereen die uit het vliegveld komt. En deze officiële chauffeurs moeten het opnemen tegen de 'nepchauffeurs'.' Vervolgens gaat ze nog een korte discussie aan met één van de ronselaars. In het berichtje die ze bij de video plaatste vertelt Skin dat ze werd lastiggevallen door de ronselaars.

Lees ook: Malafide chauffeurs gaan steeds verder, Schiphol - Okura Hotel: 980 euro

'Ik ben over de hele wereld geweest en heb veel enge vliegvelden gezien, maar dit was het engst! Waarom staat een modern land als Nederland met zo'n grote internationale luchthaven als Amsterdam dit toe?'

Lees ook: Taxichauffeurs Schiphol vrezen voor gewelddadige confrontatie ronselaars

De taxironselaars bij Schiphol zijn al tijden een groot probleem. Sinds chauffeurs zonder vergunning weer rond de luchthaven mogen parkeren, zitten vergunninghouders en chauffeurs zonder elkaar in de weg. De niet-officiële chauffeurs vragen ook vaak exorbitant hoge ritprijzen. De ronselaars mogen inmiddels niet meer in de centrale hal van Schiphol komen, maar daarbuiten wel.