Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Verbolgen reacties op 'vroegtijdig' einde Noisia-feestje

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 oktober 2016, 13.46 uur · Foto: Google Streetview

Verwarring alom gisteravond bij bezoekers van een optreden van Noisia in de Melkweg. Liefhebbers van de drum & bass-formatie hoopten tot middernacht te kunnen dansen, maar kwamen bedrogen uit.

Om 22.00 uur ging de muziek uit, 'het licht aan en de bar dicht', schrijft een bezoekster van het evenement op Facebook. Dit terwijl op de door de Melkweg aangemaakt eventpage toch écht middernacht stond als eindtijd. Om de verwarring nog groter te maken had Noisia zelf eerder die avond 23.00 uur als eindtijd gecommuniceerd.

Starting to feel hyped for tonight: outer edges at ADE! 19.30-23:00 in our second home: Melkweg Amsterdam.

— NOISIΛ (@Noisia_nl) October 21, 2016 Maar het werd dus 22.00 uur, tot onvrede van veel bezoekers. Die beklagen zich dan ook massaal op Facebook. De Melkweg stelt in een reactie het 'vervelend te vinden dat ten onrechte de verwachting is geschept dat Noisia tot 00.00 uur zou doorgaan'. Volgens de organisatie ging het om een 'concert' en was daarom de deur ook al vroeg open. 

Veel bezoekers hopen echter alsnog op compensatie door De Melkweg. 'Het was een vette show, alleen veel te kort!' Reageert een van hen. 'Show was nice maar écht veel te kort. 50% refund lijkt me op zijn minst op zijn plaats', schrijft een ander.

Boze reacties op Facebook