Start van hoofdcontent

Stad

nl

38 uur feesten: 'Pas naar bed als we vrouwelijk vlees hebben gevonden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 oktober 2016, 23.28 uur

Dansen in de fietstunnel onder het Rijksmuseum, Armin van Buuren in het Van Gogh en urenlang 'afteren' in Radion. Het Amsterdam Dance Event is in volle gang, met meer dan 2000 dj's op ruim 100 locaties .

Je verwacht hem er misschien niet zo snel,  maar gister bouwde wereldberoemd dj Armin van Buuren een flink feestje in het Van Gogh museum. En een paar meter verderop werd ook flink gedanst op een ander bijzondere plek: Het fietserstunneltje onder Het rijksmuseum. De Amerikaanse dj Maceo Plex draaide er gratis. Kaartjes voor het optreden waren dan ook zeer gewild bij de fans.

Lees ook: Bikini's en tropische muziek op ADE Pool Party

Gratis kaartje
'Goed, ik ben al twee dagen bezig om een kaartje te krijgen. Ze willen allemaal heel veel geld. En toen gingen ze zeuren over van alles, toen zei ik: laat maar, ik ga hier wel staan', zegt een fan die op het allerlaatst een gratis kaartje kreeg. Ze werd in de rij aangesproken door een meisje die een kaartje over had. 

Lees ook: Danceliefhebbers vieren feest in fietserstunnel onder Rijksmuseum

Vrouwelijk vlees
En voor wie vannacht nog niet genoeg had geknald was er Breakfast Club in de Radion. Daar gingen de deuren om 7 uur vanochtend open. 'We gaan waarschijnlijk even naar binnen. En een beetje naar de klote. Daarna gaan we nog meer naar de klote en dan blijven we waarschijnlijk tot morgenochtend', zegt een feestganger. Een ander maakt het ook erg bont: 'Het was echt geweldig, je wil het niet missen. Al 38 uur achtereen, ja. En nu naar be... Nee, we gaan nu naar de stad om wat te drinken. En dan gaan we misschien slapen, als we vrouwelijk vlees hebben gevonden.'

Lees ook: Tijdens ADE mag er zelfs in het Van Gogh gedanst worden