Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Schöne terug in basis voor Klassieker, Gudelj blijft geblesseerd achter in Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 oktober 2016, 15.26 uur

Ajax begint vanmiddag met de vertrouwde basiself waarmee het de afgelopen weken is gestart. De selectie kreeg vanochtend nog een mooie aanmoediging van de fans bij vertrek van De Toekomst.

In het elftal van Peter Bosz staat André Onana op doel. De verdediging wordt gevormd door Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever en Daley Sinkgraven. Op het middenveld staan Lasse Schöne, DavKlaassen en Hakim Ziyech. Bertrand Traoré, Kasper Dolberg en Amin Younes moeten voor de aanvallende impulsen zorgen. 

Lees ook: Bosz ziet Klassieker niet als cruciaal: 'Competitie duurt nog lang'

Gudelj achtergebleven in Amsterdam

Middenvelder Nemanja Gudelj kan ieder geval niet spelen vanmiddag. Hij is achtergebleven omdat hij teveel last heeft van zijn bovenbeen. Behalve de eer is de Klassieker dit jaar weer eens echt belangrijk gezien de stand op de ranglijst. De Rotterdammers wonnen alle negen wedstrijden tot nu toe, Ajax staat op vijf punten achterstand. Verlies zou dus een aanzienlijk gat van acht punten betekenen. 

Lees ook: Vuurwerk en zingende supporters tijdens training voor Klassieker

De selectie kreeg vanochtend op De Toekomst nog een laatste steun in de rug van de fans. Door een haag van vuurwerk begon de spelersbus aan de reis naar Rotterdam voor de Klassieker tegen Feyenoord. De laatste training gisteren trok ook al veel toeschouwers, duizenden bezochten de open training op De Toekomst

Beelden: Amsterdam Casuals

abc5media_video_0

Amsterdam Casuals