Fans kijken Klassieker in kroeg: 'Puntje he? Da's goed'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 oktober 2016, 19.47 uur

Supporters mochten er vanmiddag niet bij zijn in de Rotterdamse Kuip. Dus werd de Klassieker tegen Feyenoord door supporters vooral in de kroeg bekeken. In de Gouden Florijn in de Jordaan hadden tientallen fans zich verzameld.

Het was tanden bijten de eerste helft. De ploegen hielden elkaar in evenwicht, toch was  Feyenoord duidelijk beter, en was een paar keer dichtbij een goal. Ajax-keeper Onana wist een aantal keer goed in te grijpen. In de rust waren weinig supporters tevreden. 'Het gaat niet zo best. Met een beetje mazzel had Feyenoord al met 3-0 voorgestaan. De tweede helft moeten ze wel uit een ander vaatje tappen anders wordt het niks', zegt een fan.

In de 54e minuut werd dan de openingstreffer gemaakt. Dolberg scoort met een prachtig stifje. Lang in de eerste helft mag Ajax hopen dat het de winst mee naar huis neemt. Toch is het Kuyt die Feyenoord in de 85e minuut op 1-1 zet. En zo eindigt de Klassieker in een gelijkspel. 'Puntje he? Da's goed. Wat dacht je, we worden gewoon kampioen!', besluit een supporter na afloop van de wedstrijd.