Veltman en Klaassen niet tevreden over gelijkspel: 'Heel zuur'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 oktober 2016, 20.45 uur

Er was weinig reden tot blijdschap bij de spelers na het gelijkspel tegen Feyenoord. 'Als je 1-0 voorstaat in de 80e minuut, dan is het teleurstellend.'

In de eerste helft waren er een aantal volle kansen voor Feyenoord. In de tweede helft leek Ajax beter in de wedstrijd te zitten. 'Het is een beetje in evenwicht. Maar daarom is 1-1 misschien uiteindelijk wel terecht', blikt Joël Veltman terug.

Ook Davy Klaassen is niet enthousiast over het resultaat. 'Vijf minuten voor tijd sta je nog 1-0 voor, dus dat is wel heel zuur. Maar als je realistisch gaat kijken kom je wel op een eerlijke uitslag uit.' Volgens Klaassen vergat Ajax in de eerste helft te voetballen. 'In de tweede helft doen we dat beter vind ik. Tot de 75e minuut doen we dat beter. Daarna gaat het iets naar achter.' Als de gelijkmaker wordt gescoord in de 85e minuut. 'Eigenlijk verwachtte ik hem niet. Ze kregen geen hele grote kansen meer.'

abc5media_video_1

Tevreden is ook Veltman niet met het resultaat. De achterstand met koploper Feyenoord is nog steeds vijf punten. 'We zijn niks opgeschoten, want we staan nog steeds vijf punten achter. Je had liever willen winnen, dan kom je op twee punten. Dat is al wat anders natuurlijk. Feyenoord blijft ongeslagen en blijft vijf punten voor. Niet tevreden uiteindelijk', zegt Veltman.