Start van hoofdcontent
nl

Gerard Joling maakt vlog over taakstraf voor aanrijden bejaarde vrouw

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 oktober 2016, 19.06 uur

Gerard Joling heeft vorige week een taakstraf van dertig uur verricht. Hij kreeg deze straf nadat hij in mei 2015 een verkeersongeval veroorzaakte in Aalsmeer.

Bij dit ongeluk raakte een bejaarde vrouw gewond. Volgens het Openbaar Ministerie had Joling niet gedronken en had hij geen drugs gebruikt. Ook heeft hij niet te hard gereden en is het niet aannemelijk dat hij zich heeft laten afleiden door zijn mobiele telefoon.

Lees ook: [Video] Gerard Joling betrokken bij ongeval met bejaarde vrouw

Joling ging verder onder meer bij het slachtoffer langs om excuses te maken. Hierom was een taakstraf een gepaste maatregel, aldus het OM. Wat opvallend is is dat de volkszanger een vlog heeft gemaakt over zijn taakstraf. 'Ik heb plantjes verpot, kassen schoongemaakt eigenlijk van alles', vertelt Joling. 'Ik heb het volbracht en ook graag gedaan', vult hij aan.

Maar, hoewel hij het naar eigen zeggen dus 'graag' deed, klaagt Gerard er in de vlog ook naar hartenlust op los. 'Dat ik dit op m'n oude dag moet doen', aldus Joling tijdens het schoonmaken van een kas. 'Ik heb er geen zin meer in.'