Start van hoofdcontent

Stad

nl

Taxi rijdt door na ongeluk op Spiegelstraat: 'Ik ben heel erg boos op de chauffeur'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 oktober 2016, 20.07 uur

De 15-jarige Sjoerd is vanmorgen op de hoek van de Spiegelstraat en de Prinsengracht aangereden door de taxi. Het ongeluk gebeurde rond 8.00 uur. De chauffeur reed - tot grote verbijstering van het het slachtoffer - door.

'Ik reed naar school toe en fietste de Spiegelstraat in. Opeens kwam er een taxi van links en ik fietste gewoon door. Hij reed ook door en toen werd ik aangereden. De taxichauffeur reed vervolgens meteen door', vertelt Sjoerd.

Door de aanrijding viel Sjoerd met zijn fiets op de grond: 'Na mijn val keek ik omhoog en ik zag toen een vrouw boven me staan en die hielp mij overeind. Toen ik een beetje bij was gekomen ben ik weer op mijn fiets gestapt. Toen ik wegfietste besefte ik me pas dat dit ook anders had kunnen aflopen.'

Op school hield Sjoerd last van hoofdpijn. Hij kon dus meteen weer naar huis. 'Ik kwam op school aan en ging me eerst melden bij de balie. Ik heb een uur moeten wachten op iemand van school, omdat niemand EHBO kon verlenen. Mijn moeder was toen al onderweg naar school. Toen zij er was kreeg ik nog een paar aspirientjes en toen mocht ik gewoon mee naar huis' , zegt Sjoerd.

Er is aangifte gedaan bij de politie. 'Ik ben heel erg boos op de chauffeur', besluit Sjoerd.