Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schutter neemt rustig de tijd om Coffeeshop Green Place te beschieten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 november 2016, 17.14 uur

Hij gaat wat klungelig met zijn pistool om en schiet achteloos een paar keer op de ramen van coffeeshop Green Place aan de Kloveniersburgwal. Dat is te zien op beelden van de schutter die door de politie zijn vrijgegeven.

Een man komt eind september uit de richting van de Nieuwmarkt aanrijden op een grijze scooter. Uit een tas haalt hij een pistool tevoorschijn en begint hij te schieten. Dat gaat niet helemaal goed, het wapen lijkt te blokkeren maar hij neemt nog rustig de tijd om het op te lossen.

Lees ook: Coffeeshop Vondel op Overtoom zoveelste doelwit van beschieting

Hij vlucht vervolgens in de richting van de Oude Hoogstraat. Uiteindelijk heeft hij het raam van de shop één keer weten te raken. De shop was dat moment gesloten en er is niemand gewond geraakt. 

Het was één van de vele incidenten dit jaar waarbij een coffeeshop wordt beschoten. En net als in de andere gevallen is ook Green Place vervolgens gesloten. Deze week en vorige week werden nog twee shops op de Overtoom beschoten en vervolgens gesloten. 

Lees ook: Schoten gelost bij coffeeshop Green Place aan Kloveniersburgwal

De politie is op zoek naar de fietser die bovenin beeld langsfietst, misschien zijn er ook mensen die scooter herkennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.