Start van hoofdcontent

Stad

nl

Deze week in Bureau 020: Bejaarde man in kelder achtergelaten, kettingrukkers Oost slaan weer toe

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 18.49 uur

Deze week behandelt het AT5-opsporingsprogramma de volgende zaken.

Beelden van klungelige schutter coffeeshop Green Place
In korte tijd werden er in Amsterdam meerdere coffeeshops beschoten. Van één van de schutters heeft de politie nu beelden vrijgegeven. Wat meteen opvalt is de werkwijze van de dader. Hij lijkt de gebruiksaanwijzing van het vuurwapen niet te hebben gelezen.
abc5media_video_0

61-jarige vrouw slachtoffer geworden van kettingrukkers in Oost
Op 12 oktober komt een oudere vrouw terug van de Dappermarkt als een jongeman opeens hardhandig de kettingen van haar hals trekt. Op camera beelden is te zien dat hij wegrent in de richting van de Domselaarstraat waar een medeverdachte hem met een scooter staat op te wachten om hiermee verder te vluchten.
abc5media_video_1

Bejaarde man uit Noord werd vastgebonden achtergelaten in zijn kelder
De politie is nog altijd opzoek naar twee mannen die een 73-jarige man thuis in de Berberisstraat overvielen en vastgebonden achterlieten in de kelder. De twee mannen zeiden zelf uit Den Haag te komen en in opdracht te handelen van een bekende van het slachtoffer.
abc5media_video_2

Daders moord in Almere waarschijnlijk afkomstig uit Amsterdam
De twee mannen die in december vorig jaar de 56-jarige Ali Motamed vermoorde in Almere komen waarschijnlijk uit Amsterdam. Uit rechercheonderzoek is gebleken dat in ieder geval één van de daders woonachtig is in Zuidoost.
abc5media_video_3