Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Werkendam in ban van Ajax: 'Hoop dat we een doelpunt maken'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 19.09 uur

Het is het gesprek van de dag in het Noord-Brabantse Werkendam: de bekerwedstrijd tussen de plaatselijke Kozakken Boys en Ajax. Hoe zit het met het vertrouwen bij de Werkendammers?

Onze verslaggever treft in Werkendam nog lege straten, maar op het complex van de Tweede Divisionist zijn de voorbereidingen in volle gang. 'Ja, iedereen heeft het over Ajax. Ik ben blij als het morgen weer gewoon over de competitie kan gaan', vertelt secretaris Frans van der Wiel.

'Het is een hele happening voor Werkendam', vult vrijwilliger Theo van Garderen aan. 'Maar we hebben hier al meer van dit soort wedstrijden gehad. Negen jaar geleden ook al een keer tegen Ajax, nou daar weten jullie alles van', plaagt hij. Het werd toen 1-1 en Ajax was pas in de verlenging te sterk voor Kozakken Boys.

Voorspellingen
In de plaatselijke snackbar blikken de fans van Kozakken Boys vooruit. 'Nou, echt heel veel vertrouwen heb ik niet, maar ik hoop wel dat ze een doelpunt maken', aldus een vrouw. 'Laat het maar weer 1-1 worden en hopelijk 2-1, maar dat denk ik niet.' Een ander vreest een grote nederlaag. 'Tegen Willem II (bekerwedstrijd op 21 september) werd het ook 5-0. Als Ajax vroeg scoort, dan heb je best wel kans dat het een grote uitslag wordt.'

Tot slot heeft Van der Wiel nog een paar clichés in petto. 'De bal is rond. Als je 100 keer tegen Ajax speelt, zou je 'm 99 keer verliezen. Maar negen jaar geleden was het ook pas na verlenging beslist, dus je weet het nooit.'

Kozakken Boys heeft 6.000 kaarten verkocht voor het bekerduel, dat om 18.30 uur begint.