Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bosz: 'Jonkies willen ook spelen en dat is een potentieel gevaar'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 oktober 2016, 18.23 uur

Ajax kent de laatste weken de ene na de andere uitblinker. Ook gisteren stonden er nieuwe, jonge spelers op bij de bekerzege tegen Kozakken Boys. Peter Bosz is er blij mee, maar ziet er ook een gevaar in.

De Ajacieden hadden donderdagmorgen een uitlooptraining op sportpark de Toekomst. Daar waren veel lachende gezichten, onder meer die van debutant Pelle Clement (20). 'Het is allemaal heel onwerkelijk en het gaat allemaal heel snel', zei hij woensdag al na de wedstrijd. 

Lees ook: Droomdebuut Pelle Clement: 'Bizar, gaat allemaal snel'

'Wat goed is komt vanzelf'
Ook voor trainer Peter Bosz was er reden voor lachen na de zege, maar het feit dat zoveel jonge jongens uitstekend spelen kunnen Bosz ook in problemen brengen. 'Dat soort jongens willen ook spelen en dat is een potentieel gevaar. Toch is het ook goed, want je bent blij dat als er iemand invalt er geen problemen ontstaan. Er stonden gisteren zes jongens in de basis die nog geen twintig zijn. Dat is heel jong maar we moeten geduld hebben, wat goed is komt vanzelf.' Nouri en Clement lijken dus weer naast de basiself te vallen van komend weekend.

Kus
Dan rest nog een laatste vraag voor de matchwinnaar van gisterenavond: wie was toch die iets oudere vrouw die Clement vlak na de wedstrijd een kus vol op de mond gaf? Clement lachend: 'Dat was gewoon mijn moeder. Ze moeten rustig aan doen!'

Prachtige beelden: Pelle Clement viert zijn debuut met zijn trotse ouders. #kozaja pic.twitter.com/Zq7wGyK0ba

— AFC Ajax (@AFCAjax) October 26, 2016

Pelle Clement krijgt een zoen vol op de mond van een wat oudere vrouw. Zal toch wel z'n moeder zijn? #kozaja

— Floris Roos (@FlorisRoos) October 26, 2016