Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man opgepakt na schietpartij in Buitenveldert

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 oktober 2016, 17.14 uur

De politie was rond 11.30 uur massaal uitgerukt voor een mogelijke schietpartij aan de Van Nijenrodeweg in Zuid. Er werd een man opgepakt. Daarna viel een arrestatieteam een flatwoning binnen.

Op foto's waren tientallen agenten te zien, veel van hen droegen extra zware kogelwerende vesten. Ook was er een arrestatieteam aanwezig. Volgens een woordvoerder zou de mogelijke schietpartij plaats hebben gevonden in of bij een woning. Er was een ruime afzetting.

Er is er een man opgepakt. Volgens omstanders werd hij afgevoerd met een blinddoek over zijn hoofd. Omdat niet uitgesloten kon worden dat er meer betrokkenen bij de schietpartij waren, bleef een arrestatieteam in de straat aanwezig. 'We zijn nog bezig', aldus een woordvoerder rond 11.40 uur. 

abc5media_video_1

Bewoner flat
Een getuige denkt dat de man die opgepakt is een bewoner van de flat was. Hij zou een pistool vast hebben gehad. 'Ik zag een man naar buiten lopen die in de war was. Ik zie hem wel af en toe, kom hem soms tegen in het trappenhuis. Ik ken hem verder niet. Het is een buitenlandse man.'

Lees ook: Ooggetuige: 'We hoorden een knal en gingen kijken. Toen kwam er een man met een pistool naar buiten'

Het arrestatieteam ging rond 12.00 uur bij een woning naar binnen, maar hield niemand meer aan. Een politiewoordvoerder zegt dat er sporen zijn gevonden van een schietpartij. Er wordt nog gezocht naar het vuurwapen. De man die opgepakt is zou, anders dan een getuige dacht, volgens de politiewoordvoerder niet verward zijn geweest.

Joodse school
In de Zeelandstraat, in de buurt van de Van Nijenrodeweg, zit de joodse school Cheider gevestigd. De politie zegt dat het incident niet te maken had met deze of een andere school.

Arrestatieteam net vertrokken. Ooggetuige sprak over een verwarde man met pistool, #vannijenrodeweg pic.twitter.com/9DrOMmmcZq

— Ronald Olsthoorn (@RonaldOlsthoorn) 28 oktober 2016